wtorek, 3 kwietnia 2012

Jajka

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem



Dziś kolejna propozycja na świąteczny stół. Wczoraj teściowa przyniosła mi rzodkiewkę, i stwierdziłam, że zrobię własnie takie jajka. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, ponieważ wyszły bardzo dobre, i bardzo syte.

Składniki
- 7 jajek (ugotować)
- pęczek rzodkiewek
- szczypiorek
- 3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz


Jajka ugotować, ostudzić, obrać, przeciąć wzdłuż na pół wyciągnąć delikatnie żółtka, a białka odłożyć na talerzyk.
Żółtka rozgnieść dodać pokrojoną w małą kostkę rzodkiewkę, oraz posiekany szczypiorek. Wszystko wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać trzy łyżki majonezu, połączyć wszystko i wkładać na białka.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz